Hvala Nenade, hvala druže Serb..
@ smarko
...da, nisam se toga ni setio iskreno. Možda se sa ove zadnje Bog zna šta nije imalo ni izvući, ali kod ove predzadjne bi svakako nešto bilo ...
Ostaje kao dobra ideja za neki sledeći put, hvala u svakom slučaju...
@ dalibor82 , na ovom drugom monitoru sada i ja vidim da je moglo malo manje...Dodao sam jedan smart sharp. posle resize-a ali je očigledno diskutabilno da li je trebalo...
Probaću da budem malo pažljiviji naredni put.
@ Vito
Nažalost, potpuno si upravu...
Ili se posvetiš jednom pa zabatališ drugo ili obrnuto...
Najčešće za dobre fotke treba uložiti vreme i ozbiljan trud.
Rano ustrajanje ne može ništa da zameni, zatim odlazak na lokaciju, borba sa stativom, dugim expozicijama, izmenom filtera, lomatanju po stenama, kruženja i traženja najboljeg kadra...
Što Rodić reče u skorošnjem postu, najbolje ako kreneš da razmišljaš o fotkanju dan ranije, pa to ako već nećeš da pišeš, bar osmisliš onako u svojoj glavi.
Jasan plan I ideja na terenu štedi mnogo vremena jer ti jutarnji ili večernji sati prodju neverovatno brzo.
Dešavalo mi se da se iscimam rano ujutro ,pa kad napokon I dodjem gde treba, ne uradim skoro ništa ili da onim što sam uradio ne budem uopšte zadovoljan.
I da, primetio sam ovaj put ko nikada koliko mi fali jedan c.10-22... Nikako mi nije stajalo sve što treba u ovih 17mm. Mislim da sam propustio mnogo dobrih fotki .
Na ovom izrazito strmom terenu bez UWA objektiva baš ide teško .