Ja sam isto pomislio Shenbrun
Da probam da kazem koju, uz ogradu da je to samo moje misljenje. Ne znam sa cim si fotkao, kritika oko obrade dosta zavisi od toga. Kompozicijski korektne, ali mozda je moglo i bolje.
Ja bih na sve tri fotke spustio malo objektiv ili bi probao mozda drugom ziznom daljinom. Na prvom je dosta bacen akcenat na prilicno neinteresantno nebo, a figura coveka bi trebalo da bude glavni subjekat, pretpostavljam. Ima bas dosta kontrasta, a opet fotka nije ni dramaticna, a ni idilicna. Idilicni predeo, simetrija, covek opusteno seta, pokusaj da se docara plavo nebo, a onda mnogo konstrasta, fotografija vuce na hladne boje itd. Nekako cela prica kontrira jedna drugoj.
Druga, mozda bi bilo bolje da si zahvatio vise putic nego podeksponirano zelenilo sa gornjke strane. Dobio bi ekstra element na fotki, mozda leading line do otvora i sl. Treca, opet ne znam sa cim si fotkao, ali nekako me pogled vuce na dole i kao da zelim da vidim vise cemu ovo nebo "preti". Ne znam da li si mogao da ides sire i da das dodatni kontekst oblacima.
Oko obrade moze dosta bolje, ali sad opet zavisi sa cim si fotkao. Izgleda mi kao da si pokusavao da iscedis nesto iz JPG-a malog senzora. Halo efekat, aberacije, popucale boje, mali dinamicki raspon i ne bas mnogo detalja me navode na tako nesto.
Ogradjujem se unapred da je ovo samo moje misljenje