Pa prve dve fotke su malo podeksponirane , ja bi pozadinu svetlije uradio (ali ako je to bila neka tvoja zamisao nemam nista protiv)....A bilo je prostora to da uradis. Pucala sa na 1-200 slobodno si mogla na na 1-160 pa cak i 1-125 kad si dosvetljavala blicem cerku (ako je bi zaista toliki mrak i manjak dnevnog svetla , u tim situacija brzina ekspozicije nema uticaja na subjekt koji osvetljavas blicem)... Sto se tice fotkanja u prirodi ja uglavnom koristim zilbericu, to bi bio moj prvi izbor , ako nema uslova onda blic. Kad koristis blic bilo bi dobro da imas neki difuzor za blic, da ne dobijas ostre senke... Na prvoj fotki vidim da su ruke podeksponirane u odnosu na telo ali ne znam da li si vinjetu stavljala ili si lose postavila svetlo:) Ja bi ceru odmakao od drveta posto si na prvoj dobila i senku na drvetu od nje... Ne znam sta bih ti jos napisao sve sto te zanima pitaj pa ako znam pisem:)
Pozdrav
P.S Mozda se nece samnom sloziti mnogi ali ja uvek gledam da mi subjekat bude dobro eksponiran , a pozadina neka
malo i popuca , pa posle je u PS produkciji izvlacima. Naravno pricam o nekim ekstremnijim situacija sa svetlom, koje se trudim da izbegnem