Hvala davke
Naravno da su senke mogle gore, bilo je tu jos kombinacija u obradi posto je ovo fotka sa vise ekspozicija. Osnovna ideja je zalazak sunca u prvom planu, sve ostalo je deo kompozicija, ekspozicija je pravljena prema suncu i jos jedna prema donjem delu slike gde su grad i reka. Svetlo kojim sunce obasjava grad neposredno u delu zalaska ostavljeno je u orginalu kako je senzor zabelezio a u delu grada blizem petrobaradinu spustene su senke tako da ne bude previse posvetljen kako se nebi narusio osnovni koncept, most je malo posvetljen tako da deluje kao da ga sunce obasjava. Cela fotografija je tonirana toplim bojama sem neba koje je kako se ide od sunca ka praznom nebu polako hladjeno, tako je i nebo postalo zanimljivo ali ne i previse upadljivo i ako nigde nema oblacka
Reka je isto tako nesto malo ohladjena kao i deo grada blizi petrovaradinu... Eto mozda nekom kome se dopada fotografija bude od koristi nacin obrade pa reko da napisem
Sve je radjeno u LR a spajano u PS, inace izmene koje sam napravio nisu drasticne, sve po malo kako bi se realizovola osnovna ideja, a najbitniji detalj je izgled prigusenog sunca i smek sumraka koji sam zeleo da postignem, orginalno sunce daleko vise isijava i grad je svetliji. Ovo je za sad najbolje sto sam umeo, nekom drugom prilikom bice bolje nadam se