Ljudi kad radite fotografiju i kometarisete morate prvo da vidite koji je tip fotografije upitanju...to je prva stavka...
Ako radis life fotografiju totalno su drugi parametri za ocenjivanje fotke , nego kad radis komercijalnu( fashio, beuty i slicno)...Kod komercijalne nesto prodajes i tu mora da bude sve pravilno namesteno (haljina cista ispeglana, devojka cista , lice bez mana itd)...Kod dokumentarne ne , nije neophodna ta estetika da bi bila dobra fotka...
Ovde se vuce na tu life fotografiju , tako da je po meni obrada previse subjektivna i fensi za prikazivanje neceg ovako...Da li si ti dete video sa plavom kozom, nisi , a kod dokumentarne fotografije je bitno zabeleziti ono sto vidis , uz minimalne korekcije...Prva fotka je u instagram stilu a dete nije fotkano za porodicni album...Obrada je u totalnoj suprotnosti od teme ...Tony posto pominjes peglanje u ps itd...Ja nisam ni mislio da ti trebas da ocistis detetu lice , ali ne trebas u obradi da pravis halo efekat oko deteta, u tom smislu je obrada losa (ponavljam jos jednom po meni)...
Pa jeste besmisleno fotkati fotkti namestene , nasminkane foto modele ako nemas neku korist od toga i nije ti to neki izvor prihoda...U krajnjem slucaju tu ima i dosta ulaganja pre samog fotkanja ako hoces da to izgleda kako treba.
Da rezimiram ovo nije fensi fotkanje za roditelje tako da po meni i ne treba da ide tako agresivna obrada, a posto je ovo neki life fazon onda treba da ostane sto prirodnije ako vec hoces da nam prikazes stvarnost koju si ufotkao...