rekoh necu menjam ledja, dosta sam probao drugih aparata i za moje potrebe sledeci aparat je MILC .. dal ce biti neki sony ili videcemo kad dodje vreme, verovatno na jesen tamo ili .. zavisi kako budu i kad poslovna putovanja .. milc ima jednu ogromnu prednost meni u odnosu na dslr sto meni mnooogo znaci, a to je masa, prso sam sa zglobovima, sake su mi otisle u aut, laktovi takodje, kada na 50d stavim grip, malo veci zoom i blic ne mogu uopste da slikam kleca mi lakat a posle 5-6 minuta i sake tako da pored svih ostalih prednosti milc-a znacajno lakse telo, laksi objektivi .. ja sam resio ... time resavam i to da predjem na FF i to da uzmem laksi aparat
no da se vratimo na temu .. reko da vidim mozda mogu nesto da uradim da premostim do milca .. veliki iso i mala blenda jesu jednostavno resenje ali 50D ledja nisu neko ludilo od kvaliteta na velikoj blendi to sumi ko ludo ... kontrast, jbg decije lice je obicno ono sto gadjam fokus tackom dok on bezi ili pokusava da ulovi macku nema tu velikog kontrasta
zato i jeste problem
e sad ja imam taj neki USM 17-40 ... al moram da priznam da sam dete najvise jurio ili sa 50ticom (plastikaner 1.
posto je on navodno "brz" (naravno na F1.8
) i ovom sigmom 18-250 (posto mi je ona super kad mi pobegne dobacim, kad mi se priblizi pobegnem ... lakse na tocak jbg nego nogom, omatoreo sam ne mogu vise na kolena i to..) ... probacu sa njim mozda bude bolje ...
e sad sto se fokus rezima tice i onog merenja - POJMA NEMAM ... meni to nije bas 100% jasno moguce da to moze brze da se namesti.. ja drzim fokus na "ONE SHOT" .. ne znam za sta su ova dva bolja taj me sluzio (do deteta) super .. mozda za dete taj servo da uzmem?
takodje za ono merenje - evaluative koristim, ima jos ono partial, spot i center weight, i to nesto ne znam bas sta je najbolje a sta je najbrze, ono od prilike kad sam ga kupio u amerikama pre sto godina ja stavio evaluative i tako je i dan danas