Svakako da mi je palo na pamet podesavanje opcija.Sa tim sam dobio samo fotografije losijeg kvaliteta nego u auto modu.Problem ovog modela je strahoviti sum na fotografijama pri smanjenom svetlu ,bez blica.Tako nesto lose jos nisam dobio ni sa jednim aparatom.Ne svidjaju mi se ni boje,a spomenuti sum se javlja ,doduse ne u tim kolicinama i pri dnevnom svetlu.Makro i zoom su odlicni.Ostrina slika je na niskom nivou,I pored auto fokusa pri double shotu.Jednostavno,aparat pravi lose slike.Spomenuti Olympus ,je bio model sp 320,i sticajem okolnosti se pokvario(sitan saharski pesak je usao u njega)inace ga ne bih menjao.Razmisljam o Fuji 5800,Nikon s 5100.
-Zakljucak prijatelja forografa kojima sam dao Canon da ga testiraju je-promenutii aparat ,kao sto sam rekao jednostavno pravi lose fotografije.Canon Ixus mi nisu lepi esteski i nekako mi deluju suvise fensi,a pored toga su Canon.Bas me je iznenadio ovaj model,uzeo sam ga i zbog predhodnog iskustva sa Canonom stari a 20,koji je,kada uporedim sada sa fotografijama sx100 is pravio lepse fotografije.