Kad imas problem sa bojama a uvek ih ima izmedju tonova lica, nogu itd...Ima vise nacina , jedan od laksih je da uzmes otvoris novi layer cetkicom kliknes na mid tonove i ofarbas te tonove koje zelis da menjas i onda prebacis blending mode u hue ...To je reltivno przo i porilicno tacno...
Drugi nacin koji je prezizniji cu upotpuniti sa fotkama
Na prvoj fotki su ti color pikerom izabrani mid tonovi i tu vidis koja ti je boja na licu , na drug mid tonovi koze na grudima. Kad ti izadje ovaj piker , ako vuces sa desno ili levo to ti je koliko je saturirano , ako vuces gore dole kolika je osvetljenost, i na kraju imas hue slajde. Videces da na tvojoj fotki tonovi kad je rec o hue vuku ka narandjastoj (grudi) a lice na crveno, znaci to je prvi problem) , osvetljenost i saturacija su tu negde.
Tad izaberes layer Hue/saturation i u padajucem meniju izaberes red i onda uzmes mali piker koji sam okruzio i kliknes na tonove koje regulises (ja sam u ovom slucaju lice priblizavao narandjastoj ali moze i obrnitu) i tad ce on da izarcuna tacno o kojim tonovima crvene se radi...Posto smo rekli da koza na grudima vuce na narandjasto a lica vuce na crveno, povlacimo slajder kontra od crvene ka zelenoj.( obrnuto bi bilo da hocemo da pocrvenimo kozu ali posto sam ja odlucio da izjednacim sa tonovima grudi idemo na desnu stranu)...Povlacenje slajdera mora da bude umereno posto ces previse pozeleneti , zatim malo sam povecao saturaciju . Stavis masku i u ovom slucaju lice obojis, pazis da ne obojis oci usne ....I onda imas dve slike koje ti dajem da vidis kako je sad color piker priblizniji ...Moze ovo jos tacnije da se naminca nego je ovo na brzinu i tehniku koju ja koristim, pa ti probaj:) Na poslednjoj fotki sam nacrtao kako ovaj piker odredjuje sta je hue , sta osvetljenje , sta saturacija...