Hvala skrabalice , hvala dalibore
Boja koze je relativna stvar u zavisnosti kakvu obradu zelis da dobijes:) Cela fotka je malo desaturirana , da je koza narandjastija , zuca , odskakala bi od ostatka fotke:) Ona prica koja se provejava po nasim forumima da kod belaca mora da postoji tacani parametri za boju kozu belaca je manje vise besmislica, cak i originalnom tekstu o toj temi , boldovano je napisano da nije obavezno, nego dobra osnova za dalje obradjivanje
Sa svim stranim retuserima kojima sam pricao , kazu da je boja koze individualna stvar i da je bitno uklopiti boju koze sa atmosferom cele fotke
Cak i poslednje dve godine u retusiranju , pobedile su fotke portreta koje imaju dosta desaturiranu kozu:)
Da li je boja koze kad se fotka uz svece ok ili zuca od onoga sto zaista jeste:) Tako da ipak boja koze po mom misljenju relativna stvar i zavisi od cele atmosfere na fotki:) Opet kazem to je neko moje razmisljanje , ne znaci da je tacno i naravno drago mi je kad mi kolege forumasi daju savet , kritiku jer svakako bey njih nema napredka