Narednog dana krecemo polako ka severu. Destinacija - Meteori:
Deonica Tolo-Lamia-Trikala-Kalampaka
Do Lamie ista situacija odlicnog autoputa koga sam vec pomenuo.
Od Lamie krece magistralni put prema Trikali i zapocinje sa usponom, prevojem i gomilom serpentina. Nakon tog prvog pre Trikale ima jos jedan identican nezgodan prevoj a zatim puca pogled na kotlinu. Put je solidan, a na nekim mestima zreo za rekonstrukciju a negde to vec uveliko rade.
Deonica od Trikale do Kalampake je u losijem stanju, na nekim mestima su radovi na prosirenju. Medjutim, nema govora o losijoj bezbednosti. Kada kazem losiji, pricam naviknut na dobre puteve u Grckoj u toj kategoriji.
Taj deo Grcke mi se najmanje svideo. Prilicno je ofucan i podseca me na slike (na zalost) iz Srbije (a i "okoline"): napustene i zarasle njive, propale fabrike, kineske robne kuce... Ni nalik Peloponezu.
Izgleda da tamo gde nema mora+turista....novac jako slabo pristize....
Meteori-Kalampaka-Kastraki
Mesto Kalampaka je u podnozju Meteora i puno je hotela i taverni. Mi smo rezervisali smestaj u selu Kastraki, 1 km od Kalampake, na putu ka Meteorima. To selo je prakticno posveceno smestaju turista i mislim da rezervacija i nije neophodna jer je ponuda velika.
Meteori su 3 km dalje i postoji 6 manastira na stenama. Moze se prici i posetiti par njih (najinteresantniji je najveci manastir Veliki Meteor). Ispred vecine njih postoji parking i vidikovac ali su guzve bile prilicne.....