Mene iskreno nekada više začude forumaši od ovog Canona...
Ajmo redom:
Što se tiče logike ˝a šta fali postojećem senzoru˝ ja bi odgovorio sa nekim drugim sličnim pitanjem, npr a šta je falilo postojećem AF... ili npr šta je falilo postojećoj brzini rafala.
Pa ništa , rekao bih...
Ali ipak kada izlazi novi model posle 5 god, kvaka je i u napredaku AF, i u brzini rafala, itd...
E jedino kada dodje na red najvažnija stavka u fotoaparatu tj. taj senzor, jedan broj odmah skoči i pita ˝˝izvinite a šta fali postojećem senzoru˝?
Pa, ( i ako je to pitanje jako legitimno da se razumemo), ako idemo tom logikom onda ničemu ne fali ništa, i kraj ...to je to.
Isto pitanje se postavljalo i kad je AF imao 19 AF tačaka (da ne pričam onom od 9) pa ipak sada to nije prepreka da se s razlogom ne pohvali system od ¨65 AF tacaka, i to sve krstaste¨@ Z.Rodić
.... ili mu je to sada možda mana, jer je i dosadašnji bio dovoljno dobar.... nisam uopšte više pametan....
Opet, kako prokomentarisati ˝napredak˝u vidu ˝bafera od 1090 jpeg˝??
Po meni ovo je već
apsurdna vrednost koja će pre naložiti nekog klinca koji treba da otkine na ovu cifru nego nekog krštenog fotografa... Izvinite ali ovo nikom normalnom ne treba u ovolikoj meri.
Pa mislim zamislite taj rafal od 2 minuta... neka me neko edukuje, čemu to služi..??
Muku mu, zar nije onda je bolje kupiti video kameru pa snimiti ceo dogadjaj a zatim izvući koju˝upotrebljivu fotku˝ u PP.
...i onako neko reče da je dovoljno da bude upotrebljiva...
Dalje...( ne kažem, možda se nećemo ni u tome složiti) ali, onaj ko misli da hrani familiju a naročito ko očekuje najbolje rezultate on se i ne petlja sa 7D aparatom , već uzme 1DX baš kao i taj tvoj drugar, druže @Bole.
Eventualno kao neko pomoćno telo. Tako da ja mislim da je u tvom pitanju već sadržan odgovor samo je ostao skriven.
Profesionalci koriste profesionalnu klasu foroaparata i objektiva, a 7D to ne bi trebao biti.
O mišljenjima koji posmatraju 7D2 prevashodno kao
jurišni fotoaparat i to preko minskih polja crvenih kmera, ne bih da komentarišem... To su ipak krajnosti...
I tako to, jeli...