veliki ces problem da imas sa rubinima, i kako ih uraditi sa tentom , a da budu upadljivi , sto ameri zovu "pop out"
ja sam potpuni amater za slikanje ali tamo negde sredinom devedesetih sam trebao da slikam neki nakit sa rubinima i uspeo sam da izvedem to ta rubini budu naglaseni "pop out" jednostavnim trikom - kineski crveni laser pointer !! jedina je fora da se nadje dobar collimation lens da bi snop bio uzak (ja nisam imao tu veliki problem, koristio sam veliko neko socivo da fokusiram snop u rubin + moj rubin je tu bio mnogo veci nego ovi na satu), pogodis laserom rubin i slikas
... za ove manje mislim da bi par obicnih crvenih ledica postavljenih tako da se odsjaj vidi u objektivu resilo problem.
rado bih podelio slicku sa vama (jedna od retkih mojih fotki koje mi se bas svidjaju) ali to je slikano sa canon rebel g koji je analogni aparat (jos uvek se vuce tu negde po kutijama
), razvijene fotke su otisle sa nakitom a film sigurno imam negde no nesto nisam vican skeniranju negativa
ne znam kakva su pravila foruma za reklamiranje drugih firmi ali za forex, klirit/pleksi, razne folije... ja imam super iskustva sa
ORACAL POLIKARBONATI, dosta dobru ponudu ima i
TUPLEX ali sa njima nisam nikad saradjivao.
Dalje za fotkanje nakita ovo ti je obavezno, ne kosta puno a mnogo pomaze, jedino moras ili da ga stavis na dobar stativ (ide izmedju stativa i foto aparata) ili ga usrafis u neku dasku od stola ili nesto drugo cvrsto a onda oko toga manipulises sa objektom koji slikas .. nezgodno je ako se stativ ljulja (ja npr okacim na stativ nesto tesko da ga drzi mirno al ..)
macro rail - blej pretragajeftiniji:
1 osaili ovako nesto (ovakav ja koristim):
2 ose