Neki bi ga nazvali kit objektivom, početničkim objektivom, drljavim kit objektivom, kitardom...no, pošto se dobija uz aparat, predstavlja jako dobru osnovu za svakodnevno fotografisanje i učenje i iskustvo koje se svakodnevnim slikanjem dobija. Pritom ne mislim samo na "neobavezne" šetnje, već na svakodnevno slikanje što više fotografija jer se jedino tako dobija iskustvo. Jedna od mana, da tako kažem, jeste prilično ograničen raspon koji se kreće od UWA 18 do nekog osrednjeg zuma od 55mm, ali upravo zbog tog raspona, predstavlja jako dobru osnovu za kupovinu sledećeg objektiva, jer upravo korišćenjem njegovog raspona korisnik može uvideti, posle nekog vremena, koje mu žižne daljine nedostaju-dali UWA, da li telefoto, ili makro...
Iz mog iskustva mogu da potvrdim da objektiv poseduje prilično ujednačen kvalitet slike duž celog raspona, naravno, u okvirima svoje klase. Sistem optičke stabilizacije je prilično, rekao bih i vrlo efikasan, sve dok se koristi u uslovima dobrog svetla; na svetlu tipa uličnog osvetljenja posle sumraka ili nešto slabijeg svetla u zatvorenom prostoru već iziskuje izuzetno mirnu ruku ili stativ. Konstrukcija je potpuno plastična, mada ne bih rekao da je osećaj u ruci "jeftin". Nije zaštićen od vremenskih uslova, mada sam ga ja nosio napolju po slaboj kiši, snegu i minusu i nisam imao nikakvih problema. Makro/close-up osobine su, rekao bih, sasvim solidne, opet, za klasu kojoj pripada.
Uskoro sledi nekoliko fotografija rađenih tim staklom na aparatima D60 i D5000 u različitim uslovima.