Da pojasnim, kao što vidite od opreme posjedujem Canona 70D i objektiv 24-105 (moj red ring)
I u posljednje vrijeme sam primjetio da mi je taj objektiv jednostavno preuzak.. I naravno, tijelo i duša su počeli dobivati potrebu za širokokutnim objektivom i gledao sam prvo Tokinu 11-16mm f/2.8, pa Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 i zapravo na početku i poslije opet na kraju Sigmu 18-35 F/1.8..
E sada, ko iz vedra dođe mi prijatelj i veli da bi kupio moj objektiv i u ruke mi gura kaparu, malte ne na silu samo da mu ga prodam
...i počnem ja razmišljati za te novce dobijem novu Sigmu 18-35..
Zašto baš Sigmu???...zato što bi osim nešto malo širine volio imat i fini bokeh...a zbog tog bokeha, ludo sam počeo gledati i Canona 35mm f/2.0 (za njega imam pare pa mada ne prodao svoj red ring
)
Sada malo o dilemama... Kako ja uvijek moram sve izanalizirati bar 100 puta, razmišljam ako prodam objektiv i kupim Sigmu, ostat ću na CROP senzoru dugo, dugooo vremena (čitaj zbog financija), a ako si pustim svoj red ring, možda jednog dana odem na FF (..ali ne tako brzo pošto sam nedavno kupio fotić, znači čitaj opet zbog financija)
E sad, pitanje za miljun dolara...prodati Canona i uzeti Sigmu i vrlo vjerojatno ostati na crop senzoru ili ostaviti Canon i uzeti još jednog 35mm f/2.0 i nadati se u dogledno vrijeme (bar 3-4 godine) prelazak na full frame?
(..ali onda opet dugooo vremena neću imat šire fotografije koje toliko nekad želim)
P.S...TKO TOČNO ODGOVORI, OGRAĐUJEM SE OD TOGA DA ĆE DOBITI MILJUN DOLARA
P.S.S...ako sam i vas zbunio s pitanjima, zamislite kako je meni