hm...pa nema 50-150 1,8 ali ima 50-150 2,8 ...i cini mi se da je baš dobar.
Jednom sam ušao u radnju da kupim blic i zamalo da zaboravim zašto sam došao i uzmem taj 50-150 2,8.
Po izgledu je gotovo indentičan novom sigma 70-200 2,8, ali je optički bolji, rasponom kraći, i uglavnom kupi sve pohvale po netu.
Mana je cena koja ide preko 100.000 din, ali valjda sve što valja nešto i košta...
Šalu na stranu, i ja više imam poverenja u C/N objektive ali ne znam koliko će još dugo biti realno da C. objektivi koji su napravljeno pre 15-20god budu bolji od Sigminih ili sličnih koji su napravljeni maltene pre neki dan.
Pa nemoguće je da nešto bude zauvek bolje samo zato što ga je napravila odredjena firma...
Kada se porede objektivi canon vs sigma ili sl, koji su iz istog vremena onda tu neizvesnosti i nema , ali ovako za očekivati je da će se situacija kad-tad izjednačiti.
Medjutim čim se sustigne kvalitet, sustigne se i cena...i tako...
Sada je na redu Canon da odgovori sa novim 24-105, ali on neće kostati kao stari već minimum 1500.-€ i eto nas opet na početku...Imamo bolji Canon ali duplo skuplji.
Sada imamo približno istu cenu jer imamo generacijski prilično udaljena sokoćala.
Koliko će trebati vremena da se izazove reakcija kod C. , videćemo...