Dakle, Peter Gabriel 5.10.2013.
Cudni su putevi gospodnji... sto bi neki rekli, pa se eto... za belezenje ovog dogadjaja nekako nametnuo bivsi Boletov Canon S100, koji se jos jednom pokazao da vredi svaku paru, pa cak i vise od onih 200 evra... polovan. Ne mogu da se nakajem sto nisam kupio karte za neke od prvih redova, vec tamo neki 15-ti... ili koji vec. U parteru se sedelo, barem na pocetku... kada sam mirno stavio aparat u dzep, potpuno ubedjen da necu imati ni jednu jedinu normalnu sliku. Bina je bila relativno nisko, a grupa impresivnih glavonja se bas zadesila ispred mene (dve devojke iza mene su sigurno bile ubedjene da sam ja najimpresivniji glavonja tamo sa svojih 2+ m). Medjutim, kako je krenulo sa glavnim delom programa... publika je ustala, ... i to je bilo to. Moglo se fotografisati relativno ''normalno''. Sve fotografije su gadjane takoreci na slepo, jer su ruke morale ici visoko iznag glave.
Koncert je bio fenomenalan, ozvucenje ni prejako ni preslabo... rasveta odlicna, kojom su dominirali kranovi, prvi put predstavljeni na pocetku ove turneje. Malo mi je zasmetalo to usiljeno obracanje na srpskom jeziku... koji je ruku na srce, bio daleko tecnije od onog kojim se nama obraca ''nasha kraljefska fisocanstva''. Ali, to je valjda standardni feature za sve koji dolaze ovde. Inace, Piter zapravo nije po prvobitnom planu ni trebao doci u Beograd, vec u Zagreb, ali su se tamo negde malo organizaciono preracunali ... pa je na moju radost, dosao ovde.
Svaka fotografija ima svoj exif, mada relativno nisam odstupao od nekih osnovnih pravila. Sum nisam skidao uopste, minimlno sam ostrio u ACR-u... tu i tamo pipno kontrast, saturaciju, shadows & highlights... i tako to. Sto se mene tice, dobio sam brdo meni odlicnih fotografija za uspomenu na ovaj koncert.