Imao sam priliku, tokom odmora u BG-u, da odradim par fotki prostorija koje je prijateljica namenila za dnevni boravak dece pretskolskog uzrasta, kao i jedan stan za izdavanje.
Obzirom da ovo nikad ranije nisam radio, ne u ovolikoj meri, dao sam se na razmisljanje, kako da najbolje uslikamo i prezentujemo prostore.
Od objektiva sam koristio 17-40mm, za prostor i makro stotku, za detalje. Stativ i vise ekspozicija za HDR, kasnije obradjene u SNS-u i PS-u.
Najvise sam problema imao s geometrijom i linijama, koje sam morao da korigujem, a da ne izgubim mnogo od materijala. Tilt-shift bio ovde bio zlata vredan.
Takodje, mesano svetlo, dnevno, halogeno, obicne lampe su mi bile poteskoca, ali zahvaljujuci "Colorchecker-u" i jednom kliku u CR-u i ta prepreka je donekle savladana.
Misljenja sam da nije tako lose ispalo, prijateljica je u svakom slucaju zadovoljna, a kako sam cuo prvi "djaci" vec stizu i stan je izdat
Okacicu samo par fotki, da steknete predstavu o celoj prici, jer nisam ni za ove pitao vlasnicu da li se slaze
Boravak...