Za pocetak da kazem pozdrav svima, nije mi prvi post ali tu je negde medju prvima ^^
Hteo sam da cisto vidim kakva su vasa misljenja o ovoj kupovini. Posto trenutno imam d90 koji je na 140k okidaja i ne menja mi se zavesica, pa sam mislio da kupim novi aparata (bio bi red
). Prvo o cemu razmisljam je naravno d7100 jer ono najnoviji je sto bih se vracao na nesto starije. Zelja mi je bila da kupim d400 ali od tog posla nema nista jer stvarno ne znam vise sta se desava sa tim aparatom.
Prvenstveno slikam uglavnom svadbe, rodjendane, prirodu.. tj uglavnom sve sem studijske fotografije i stocka. Razlog sto necu da kupim ponovo d90 je zato sto mi je prvenstveno autofocus malo "smotan" ili mi je otisao skroz, jer je bio 3 puta na servisu i dalje ima problema sa fokusiranjem cas back focus, cas front focus, a nije do objektiva (nikon 17-55 2.8 ) jer objektiv sam stavio na jos 2 ralicita tela (d300 i d7000).
Drugi aparat koji hocu da kupim umesto d7100 je d300s, mislim dodje mi na isto kao sto je i d90, jeste bolji AF i FPS ali sto se tice iso-a i karakteristika isto. Jedino sto mi se vise svidja kod d300s je zato sto je vise pro telo, vece i cvrsce barem ja mislim, samo eto malo je slabiji na karateristikama i iso-u, verovatno i na bojama pri vecim ISO vrednostvima i dinamickog raspona.
Pa bih zeleo da cujem vasa misljenja, da li vredi uzimati d7100 ako mu je nesto bolji iso i uopsteno bolji kvalitet slike od d90.