Pozdrav svima, nov sam na forumu, ne i u svetu digitalne fotografije ali (po znanju sigurno) jesam pocetnik/amater. Drzim se one da je najbolji aparat onaj koji imas sa sobom, volim da slikom dokumentujem zivot i emocije trenutka, a od podesavanja uglavnom koristim polu-automatske modove gde mogu podesiti odredjene (za situaciju ili ideju) bitne parametre, dopustajuci aparatu da isprati ostalo.
Elem, od petka imam ovdepomenuti S120 (pozdrav
Ljubi, i hvala na predusretljivosti i saradnji
), i nisam jos stigao licno ni da se upoznam sa svim njegovim mogucnostima/podesavanjima ali ga jesam poneo na preksinocni koncert "Zabranjenog pusenja" u SKC-u
Kazem, nisam bas strucan da procenim, ali sam na prvu loptu ja licno veoma zadovoljan rezultatima (sto je i najbitnije
) - kao primer prilazem dve slike sa ISO 3200, JPEG direktno iz aparata, bez secenja ili bilo kakve dodatne obrade (osim smanjenja na 1000px sirine, sto ipak itekako utice na prikaz, pa slike u punoj rezoluciji mozete pogledati
u ovoj poruci na DPReview).
Prvi digitalac mi je bio PowerShot A75 (cije me fotografije i danas odusevljavaju), a vec dve godine koristim IXUS 220 HS (kojim sam takodje prilicno zadovoljan, otkako sam mu malo usao u cud, vise o tome nekom drugom prilikom). PowerShot S120 pre svega predstavlja moju zelju da se vratim manuelnim mogucnostima koje mi je pruzao A75, a da ostanem u sto "kompaktnijem" pakovanju (razlog kupovine IXUS-a), pritom malo (vise) dobijajuci na kvalitetu fotografija (pogotovo u uslovima slabijeg osvetljenja) i dobijajuci mogucnost da polako uplovim u RAW vode (za nesto bitnije fotografije, inace sam uglavnom zadovoljan JPEG-ovima iz aparata).
Sto se tice opcije "Background Defocus", videcu da postavim neke primere kad budem imao nesto sto iole vredi
Za sada, najveci utisak na mene je ostavio "touch-focus" - aparat se fokusira na lice bubnjara, a ti samo, kako onako drzis aparat, palcem tapnes pevaca po nosu, i nema zime
Pozdrav!