Iz kone preko dx com sam narucio pomenuti nd varijabilni filter. Placeno oko 23$. Posle 25 dana je stiglo na kucnu adresu, i na moje veliko iznenadjenje postarina je bila 0 dinara. Dakle nisam platio carinski pregled koji neki tvrdi da su platili, niti postarinu od beograda do valjeva(mislio sam da cu to sigurno platiti). Ne znam koja je posta to donela u moju kucu al u svakom slucaju je besplatno. Sta ti je globalizacija!
E sad, naravno, filter je skroz ok, al daleko da je dobar. Moze da po suncanom vremenu da brzinu expozicije i nekoliko sekundi, al na najjacem zatamnjenju pravi cudne figure u smislu boja i sl.ni sam ne umaem da objasnim ovaj fizicki problem. Slika nije ostra kao bez filtera al radi posao. I jos nesto sam primetio, a to je, ako ima i malecka trunka na filteru, posle 10sekundi expozicije se pretvara na slici kao da je pahuljica. Prvo sam mislio da mi je to od prljavstine na senzoru, a onda sam posle duze analize okrenuo malo filter i video da se tackica pomera, pa sam zakljucio da je to trunka koja postoji na filteru. Dal sam u pravu ili ne? Da li ste vi imali takvih iskustava.
pozz