Kao i uvek, odlican komentar i savet i konacno prava kritika koju sam cekao
Definitivno cu ga prihvatiti i potpuno si u pravu u nekim stvarima. Generalno, tempo zivota kojim zivim je brz, nema se vremena stati i opustiti. Tesko je iskljuciti taj "mindset" dok si na odmoru. Pre ce biti da mi je potreban sanatarojum neko vreme, a ne jezero
Mislim da se ne razlikujem od vecine ljudi po tom pitanju, nametnuto nam je to
Kao da nas furije ganjaju, konstantno misao u glavi da se "gubi vreme". Naravno, svestan sam toga i povlacim rucnu s vremena na vreme, ali stvarno fenomenalno zapazanje sa tvoje strane i to kroz fotografije... Svaka cast!
Ima uticaja i turisticko frenzy ponasanje, glava tamo - amo, pozurivanje, trcanje itd
Jos kad dodas sve te lepote koje ugledas, ne znas gde da gledas i tu je strah da nesto ne propustis... frka - panika
Mislim da sam vec spomenuo, u mom blizem okruzenju nemam nikog koga zanima fotografija kao mene. Izleti su nam prebrzi i to gotovo vise da nije odmor, nego jurnjava. To ce sigurno biti promenjeno i nece moci vise tako. Cak i na ovom mestu, umesto planirana puna 3 dana, svelo se na 2 i po dana, zbog kompromisa i uskladjivanja obaveza svih koji su putovali. Po zamku i oko zamka sam se setao prethodno vozeci celu noc do tamo. Znaci potpuno bez sna, ceo dan tumarao po vrletima
Gledam kroz viewfinder i vidim oblak u obliku kreveta
E sad, stvarno bih voleo ako bi mogao da definises sta konkretno fali na fotkama, ako je moguce. Brz jesam, gledam da sto pre zavrsim neke stvari, cesto upadam u zamku sablona obrade, ali pokusavam da se oduprem i da eksperimentisem. Jos uvek trazim neki svoj stil. Hocu reci, nisam povrsan i spreman sam da odvojim vreme, ali nisam siguran da znam kako bih ga utrosio. Dosta vezbam obradu, gledam na youtube, cak vezbam i fotomanipulacije kako bih sto bolje savladao tehniku u PS-u.
Priznajem, dosta fotki na temi bi pripalo vise kategoriji turistickih. Okacio sam ih da ljudima vise priblizim to mesto (oblaci, zamak itd), a ipak sam vodio racuna da ne budu bas smece i da bar budu korektne.
S druge strane, na nekim fotkama sam se stvarno potrudio i dao maksimum u ovom trenutku. Cak sam nesvesno uspeo i da pogodim slican kadar koji je najcesci kad se ukuca ime grada u google, a stvarno nisam ni pogledao pre puta kakvo je to mesto (putovanja ne organizujem ja). Mislim na ovaj kadar:
http://news.beloblog.com/ProJo_Blogs/architecturehereandthere/hallstattsumm.jpgJedan od razloga zasto pitam je i sumnja u kvalitet monitora, pa bih i to da proverim. Vec sam dobio neka zapazanja koja me navode na sumnju. Mozda samo meni slike deluju kao da imaju dosta uniformnu obradu.
Hvala jos jednom!