Hvala svima na komentarima
Sklonicu merdevine Neo
Ovo je takodje moja prva panorama Tyler.
U ovom slucaju preneti utiske fotografijom je vraski tezak posao, bar za mene. Stvarno pokusavam da fotku doteram onako kako sam je video, po secanju, ali nije nimalo lako
Klima je ocigledno jako specificna. Iako sam bio dosta puta u Sloveniji, nisam se susreo sa ovakvim prizorima. Nisam siguran da li sam imao srece sa vremenom, ali ujutro bas bude dosta oblaka koji bukvalno puze po planinama i brdima u istoj ravni na kojoj se nalazite, ali kao da se "zalepe" za planinu i ne dolaze do vas... spektakularan prizor. Preko dana krece da se razvedrava sa jako lepom plavom bojom, a predvece krecu crni oblaci koji bas daju dramaticnost. 3 dana nisam ispustio aparat iz ruke, kao neki manijak sam hteo sve da uhvatim
Iako je glavna destinacija bila Salcburg (bice fotki i odatle), nista ne moze da se poredi sa prirodom koju sam video. Poslednji dan je bio rezervisan za Liechtensteinklamm koji je na samo 70km od ovog jezera (
https://www.google.rs/search?q=liechtensteinklamm&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ckSIUd_KAo36sgaX8YD4CA&sqi=2&ved=0CD4QsAQ&biw=1920&bih=1015), ali iako je u nekoj brosuri pisalo da je otvoreno od prvog maja, kad smo otisli tamo bilo je zatvoreno! To bi bio pun potpun pogotak i savrsen kraj izleta, ali bas nije htelo da se poklopi 100%
Evo jos malo slika tih oblaka, zamka Hohenwerfen koji je oko 50km od jezera gde smo odseli (Hallstatter see). Na kraju sfotka za koju mislim da mi je najbolja iz cele serije, Hallstatt bas pre pljuska, oko pola 9 uvece.