Autor Tema: Nikon password-based lens security sistem  (Pročitano 4511 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DuxX

• Veteran
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Nikon password-based lens security sistem
« poslato: April 16, 2013, 02:28:00 posle podne »
http://www.dpreview.com/news/2013/04/15/nikon-patent-suggests-password-based-security-system-for-lenses

Ja veće gluposti odavno nisam video. Nadam se da ovo neće zaživeti. Malo mi je password-a od kojekakvih online naloga samo mi još ovo fali.

Van mreže IgorM88

• Veteran
    • Pogledaj profil
Odg: Nikon password-based lens security sistem
« Odgovor #1 poslato: April 16, 2013, 03:59:35 posle podne »
Nije ovo tako ni losa ideja, makar ce mozda smanjit sansu za kradju objektiva il ce uz objektive gledat da drpe i aparat :)

Van mreže bobanf

• Senior
    • bgd.boban
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: April 16, 2013, 11:35:44 posle podne »
Stvarno nije lose zbog kradje, ali majstori ce brzo da udju u cip i da ga srede kao kad ukradu muziku za kola.
Mozda da ostave opciju da korisnik moze da bira da li ce da koristi pass ili ne.
Sigurno se odgovorilo na potrebe kupaca.

off - mom klincu otese krimosi letos lep android telefon. Tek posle saznah da je mogao da se opremi aplikacijom koja salje poruke sa tog telefona, trosi kredit, ukljucuje alarm i na kraju `ubija` telefon da ne moze da se koristi.. jbg. lepa `osveta malog kineza.`
Isto mi rece drug iz Nemacke da na aerodromima, preko javnih punjaca, pronalaze ukradene lap-top racunare, skupljaju ih na kamare.

Van mreže DuxX

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: April 16, 2013, 11:42:11 posle podne »
:) sve mislim da će to odvratiti lopove da ti drpe opremu ako dođu u priliku za to. Jedino što će neki haker imati dodatni biznis pa će pored telefona "otključavati" i nove nikonske stakliće.

Van mreže Bole

• Veteran
    • 96815207@N07
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: April 17, 2013, 12:00:55 pre podne »
Cega nema, ne moze da se pokvari...a sto se kradje tice, postoji osiguranje. :)
http://www.flickr.com/photos/96815207@N07/

5DMarkII, EF 16-35mm f/4 L IS, EF 70-200mm f/2.8 L IS II, EF 100mm f/2.8 L IS Macro, TS-E 24mm f/3.5 L II

Van mreže IgorM88

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: April 17, 2013, 12:08:16 pre podne »
Pa ako urade dobru zastitu kao sony na ps3 vraga ce hakeri imat posla...
Castim sa 100 eura onog ko moze otkljucat moju trojku i vecinu novih, mogu samo debeljke (fat) i to pod uslovom da je verzija soft. 3.55 (a takvih je 10% max) :)

Van mreže StORM48

• ... - --- .-. -- ....- ---..
  • Administrator
  • Veteran
  • ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●
    • StORM48_
    • Pogledaj profil
    • StORM48 flickr gallery
« Odgovor #6 poslato: April 17, 2013, 11:46:05 pre podne »
Šta znam, pozdravljam ideju da se krađama stane na put, ali realno bi to bilo znatno lakše kada bi se proizvođači dogovorili da naprave jedinstvenu bazu opreme po serijskim brojevima, pa da se to proverava i u servisima i na granici. Znam pouzdano da neki servisi vrše takve provere i prijavljuju kada primete ukradenu opremu, ali to je sporadično. Ovo s passwordima mislim da nije svrsishodno, jer što rekoše ostali, samo ćemo u ponudi raznih servisera imati i otključavanje objektiva. Jaka stvar. A mogućnost da nešto krene naopako je bitno veća. Gde god je softver u igri (programeri oprostite mi), neko sranje mora da izbije kad-tad.

Pozdrav

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: April 17, 2013, 12:15:55 posle podne »
http://www.dpreview.com/news/2013/04/15/nikon-patent-suggests-password-based-security-system-for-lenses

Ja veće gluposti odavno nisam video. Nadam se da ovo neće zaživeti. Malo mi je password-a od kojekakvih online naloga samo mi još ovo fali.

Realno,samo fali još i za to šifra!
hard core punk we live together, resist now and forever
Nikon owner
''Get as much,if not all,done in camera ''-Bryan Peterson