Autor Tema: Vanguard monopod Espod 233 AM, mini test  (Pročitano 9762 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
  • Pol: Muškarac
    • zrodic
    • Pogledaj profil
Vanguard monopod Espod 233 AM, mini test
« poslato: April 04, 2013, 09:36:20 posle podne »

Opšte karakteristike

Maksimalna dužina: 155,5 cm
Minimalna dužina: 63,5 cm
Težina: 460 gr
Nosivost: 3kg

Vanguard Espod 233 AM je izuzetan aluminijumski  monopod, težak tek 460 g. nosivosti do 3 kg. Solidne stabilnosti i čvrstine, namenjen je kako amaterima tako i profesionalcima. Lagan, brzo rasklopiv i jednostavan za korišćenje.

Monopod ima i handstrap za lakše nošenje, a pri vrhu je obložen penastim sunđerom.

Položaj glave je moguće podesiti pod nagibom od +90° ~ -90° . Glava se  učvršćuje i otpušta leptir navojem.

Segmenti trodelnog stuba se fiksiraju preklopnicima

Za dodatnu stabilnost, na kraju nogice nalazi se gumeno stopalo unutar kojeg se nalazi siljak na izvlačenje, koji koristite u zavisnosti od terena.
« Poslednja izmena: April 05, 2013, 07:54:28 pre podne od strane Zoran Rodic »
''Ne moze da svane pre zore''

Van mreže blackbeast

• Veteran
    • Pogledaj profil
Odg: Vanguard monopod Espod 233 AM, mini test
« Odgovor #1 poslato: Januar 09, 2014, 11:15:38 pre podne »
Koliko je monopod uopste stabilan za koristenje? Mislim, recimo za makro ili fotografiju sa nesto duzom ekspozicijom nego sto se moze iz ruku, a opet bez koristenja normalnog stativa?
Nisam nikada imao iskustva sa monopodima a nesto sam razmisljao da nabavim neki, pa me cisto interesuju iskustva. Ne mora biti konkretno ovaj model.

Van mreže Tviti

• Veteran
    • Pogledaj profil
Odg: Vanguard monopod Espod 233 AM, mini test
« Odgovor #2 poslato: Januar 09, 2014, 11:29:47 pre podne »
Ja sam ga imao, nosio sam ga samo za samoodbranu od pasa lutalica i klošara koji pokušavaju da vas opljačkaju. Nikad nisam uspio napraviti cistu, jasnu noćnu fotku korišteći monopod.E sad da sam na utakmici i da imam nekoliko kg koje moram drzati duze vrijeme-vjerovatno bih ga ponovo kupio.....kad sam kupio tripod-to je vec druga prica.Ovo pricam iz svog licnog iskustva, ne mora biti tako svakome, da nesto ne pomislite da vas nagovaram da ga ne kupujete.....
Canon 500D, Canon 1000D, Canon 60D, Canon sx50 hs, Canon G15,
Canon EF 50mm f1.8 STM, Canon ef 100mm f2.8 Makro, Canon efs 24mm f2.8, Canon EFS 18-135mm IS, blic Canon 430ex, blic Yong-Nuo-467, blic Viltrox jy610c, CPL, UV, 2 stativa, Canon G15, Canon 6D Mark II.....