Evo da podelim i svoja iskustva za ink-jet stampace, koje koristim 15-ak godina za kucnu upotrebu (na poslu naravno, lasere).
Trenutno, nekih 7-8 meseci koristim HP officeJet 4500 Desktop i mogu reci da je veoma isplativ. Jedina mana je mala zapremina crnog kertridza, oko 6ml ali sam ga do sada punio 6 puta bez ikakvih problema. Bocica od 50ml kvalitetne crne boje je 450 dinara, boje su po 350 dinara 50ml (cyan, magenta, yellow). Kertridzi ne mogu da zepeknu, zato sto imaju u sebi sundjer koji upija boju. Skoro se desilo da nisam 2 meseca koristio stampac zbog preloma noge i nakon toga, stampao je sasvim normalno. Ovo naravno ne vazi za stare kertridze bez sundjera. Kod punjenja je bitno ne prepuniti kertridz (na internetu neki ludaci postavili tutorijal gde ovaj kertridz pune sa 8ml boje sto je apsurndo), tj. potrebno je sto sporije puniti i cim se primeti da boja izlazi na povrsinu ili krene da curi kroz donje otvore, prekinuti s punjenjem i izvuci neki 0,5ml - 1ml boje iz kertridza.
Sa jednim punjenjem istampa oko 100-150 normalno popunjenih stranica sa ponekom slicicom (govorim o crnom).
Sto se tice kertridza u boji, njega jos nisam dopunjavao, a istampao sam nesto manje od 20 fotografija 10x15, i sigurno 10-ak stranica u boji.
Ovaj stampac sam platio 6999 rsd, naravno ova desktop varijanta je jeftinija od varijanti sa LAN-om i Wireless-om koji mi i ne trebaju.
Oznaka kertridza je 901, novi kostaju oko 1500 crni i 2000 u boji ali ne preporucujem kupovinu novih dokle god je moguce puniti stare (drugar koji se bavi reciklazom kaze da mogu pojedini kertridzi da se pune i preko 15 puta).
@igortehno - izvedi racunicu kupovine novih i dopune starih, npr kod ovog modela pa ces videti da se daleeeeeko vise isplati reciklaza.
posto je ovo multifunkcionalac (uopste nije gabaritan) poseduje i solidan, ali dosta spor skener (posebno kod visih rezolucija)