Well, EXIF se ne vidi, pa ne znamo o kojem se "običnom aparatu" radi, ali to nije ni bitno.
Elem, bravo za trud, ali moram da kažem da je model ovaj put odradio bolji posao nego Ti.
Zauzela je klasične portretne poze, ali Ti to nisi baš najbolje iskoristio.
Ako izuzmemo tragični WB na obe fotografije, zbog kojih je žuta bukvalno "pukla", zamerke imam i na kadriranje - na prvoj si trebao ili malo da se udaljiš ili da aparat podigneš malo na gore, pošto je ovako čelo isečeno baš kako ne valja. Na drugoj si ostavio prostora sa leve strane, ali si modelu isekao ruku i to uzdužno.
Da se razumemo, možda su kritike oštre, ali cenim da ništa nećeš postići ako Te potapšem po ramenu i Ti nastaviš da praviš iste greške. Ovo ima potencijala i nastavi u ovom smeru, ali obrati pažnju na, kako sam već rekao - kadriranje i WB. Ako na svom aparatu nemaš ručne (manuelne) kontrole, onda gledaj da ovakve portrete praviš pri manje direktnom suncu (u polusenci krošnje, u senci, pored prozora na dnevnom svetlu itd), kako kontrast ne bi bio ovoliko pojačan, zbog čega se gubi mnogo detalja i dobija se ovaj, gotovo radioaktivni look.
Nastavi u ovom smeru, ali sa korekcijama na koje sam Te uputio!
Pozdrav