Ne znam zasto mislis da je preskakanje iz tabora u tabor skupo? Jeste ako to radis iz hira, ali ako radis iz potrebe zato sto onaj drugi ima bas ono sto ti treba (i bez cega ne mozes), tu ne postoji finansijska racunica. Za koji god tabor da se odlucis, neces pogresiti, jer tek pocinjes da ucis i sigurno neces odmah poceti da kupujes skupe objektive koji ce te (malo) vise vezati za jedan ili drugi brend.
Najbolje je da procitas testove i poslusas savete osoba koje su imale kontakt ili bas koriste odredjeni aparat koji te zanima, a onda odes u radnju i probas modele koji te zanimaju. Takodje pogledaj malo po oglasima, mozes naci aparate koji su polovni, malo korisceni, a jos uvek pod garancijom, pa je to jos jedan nacin ustede koji ti moze omoguciti da kupis jos jedan objektiv, filter, torbicu, karticu...
Pricam iz licnog iskustva, posto sam po savetima otisao u prodavnicu da kupim 60D ili D7000, a na kraju zavrsio sa D300s, ali ne zbog toga sto su saveti bili losi, vec zato sto je tek ovaj treci lezao u ruci kako mi odgovara.