Opet pokrecem ovu staru temu, naime....sada sam se ja zapalio za ovaj 500D(znam, znam....sada cete reci kako to nije za mene, vec da razmisljam o nekom ff....ali...) paše mi ovaj 500D zbog baterija koje koristi iste kao 450D(a i 1000D koristi iste!), pa bih kupio 500D a zadrzao battery grip, a 450D bih stavio na prodaju...ono sto me najvise privuklo kod 500D je ISO! Vidio sam da ima prosirenje do ISO 12800! Dobro, ne bih sada tjerao maximum do 12800 ali recimo do polovine bih!Jos mu je Auto ISO do 1600 dok je kod 450D-Auto ISO 800.Ima razlike!? Meni u sustini ne treba sada nesto extra tijelo(mislim i treba mi ali mi
vrijeme ne dozvoljava
). Posto sam poceo raditi u jednoj agenciji kao fotoreporter dosao sam do zakljucka da mi ISO treba veci(ne mogu stvarno sa 450D postici brzinu cak i sa ISO 1600! Ispadne mi expozicija 1/5, ili 1/10 sto dolazi do zamucenja fotki....znam, znam-trebao bih sada kupiti i bolje objektive koji mogu postici dovoljnu brzinu, ali....
vrijeme!
Ja koliko sam negdje procitao on koristi senzor isti kao 50D?
Uh, napricah se ja sam sa sobom!
Eh da, kaze tip da je star samo 6 mjeseci i da nema mnogo okidanja, cijena 220€.Tako da sutra zovem....
P.S. Znate...ja sam vam malo staromodan čiko!
Izvinjavam se sto sam poremetio temu o 5d MKIII i D800....