Bio je instaliran linux, pa je uradjen windows 7 ako to nesto znaci, a rezolucija je na maximalnih 1600x900 i slika nije ostra i jasna.
Hmmm... čudno...
Taman htedoh da napišem kako se ne sećam kad sam poslednji put video laptop sa tom rezolucijom, a sad pretragom po Google-u videh da to ipak jeste njegova nativna rezolucija.
U tom slučaju sam vrlo zbunjen. Probaj onda ovo, pošto je to (pored instalacije svežijih drajvera za grafičku, kao što je predložio Mange) još jedino što se može probati bez neke ozbiljnije analize:
-desni taster na DESKTOP, pa klik na SCREEN RESOLUTION;
-onda ADVANCED SETTINGS (opcija je malo slabije uočljiva);
-klik na karticu MONITOR;
-pa onda promeni SCREEN REFRESH RATE, pod uslovom da dozvoljava više od jedne vrednosti;
S obzirom da je u pitanju LCD panel, suštinski je nebitno koja će vrednost stajati. Obično se nudi nešto iz opsega 59-70Hz, a Ti probaj sa svim vrednostima koja preostaju pored već izabrane. AKO ih uopšte ima u ponudi. Kad izabereš, klikneš APPLY, sačekaš da se slika pojavi i ako je sve OK, potvrdiš. Ako se slučajno uopšte ne pojavi, ne diraj ništa i sačekaj onih 15 sekundi da on sam vrati na prethodno setovanje.
Pozdrav