Kupovinom ovog objektiva morate biti spremni na poneki kompromis. Ziza je takva kakva jeste... a jedina zamerka ide u pravcu pogadjanja fokusa. Generalno, uz blic i dobar af assist beam cak ni to nije problem.
Kada kazem kompromis, najpre mislim da se treba naviknuti na njegove manjkavosti i u skladu sa time izvlaciti maksimum. Dosta mi koristi pri table top fotografiji, uz kontrolisano osvetljenje, sa stativa i uz obavezni manual focus.
Koristim ga i kao portretni objektiv u zatvorenom prostoru pod bilo kojim otvorom blende, ali uz blic i obavezni AF assist beam.
Opticki je sasvim solidan, dovoljno ostar... a da ne pominjem koliko se stokera leba najelo sa tim staklom.
Bokeh nije da padnes na dupe, ali ume da iznenadi.
Izrada je takva kakva jeste, a uzmite u obzir da se korisnici dSLR aparata ipak ne grudvaju sa svojom opremom, vec da je brizljivo cuvaju. Ako i ispadne na zemlju, nije steta koja se ne moze brzo sanirati..(mislim na kupovinu novog komada
)
Ko hoce bolje u toj ziznoj daljini, onda ce morati da se istegne jos dodatnih 250evra preko.