S obzirom da sam arheolog, a u arheologiji ima puno tehnicke dokumentacije, znam samo da mogu da se snadjem sa crtanjem za tu dokumentaciju. Ako to ukazuje i na talenat za slikanje, mozda si ti u pravu pa se desi jednog dana da budem umazan uljanim bojama:-)
Svakako hvala na ohrabrenju:-))
Naravno da ukazuje ... dobar crtez je kao dobar temelj za kucu. Bez njega nema stabilne nadogradnje, sto ti sigurno vec znas.
Tvoji crtezi su izvrsni, sluze svojoj nameni i odmah me asociraju na tu nadogradnju. Bilo bi jako interesantno videti neke lazurne boje preko njih, koje odisu ambijentu iz koga su nastale. Nije sve u uljanim bojama. Ako imas "visak" para, za neku jeftiniju Wacom tablu za crtanje, skeniras crtez, PS imas, i igras se koliko hoces, a da ne pokvaris original.
A ako volis tradicionalno slikarstvo, (sto je jos prakticnije kad putujes po tako inspirativnim lokalitetima) onda poneses neki blok za skiciranje i akvarel i udri studijske skice akvarelom, gvashom, olovkama i sta ti dodje pod ruku, a kad dodjes kod kuce, "razvijaj" ih dalje u studiju.
Umetnik je veoma slican arheologu ... kao sto arheolog istrazuje kopajuci po urvinama zemlje da bi pronasao nesto vredno i zaboravljeno, tako slikar istrazuje prirodu i svet oko sebe, kopajuci po urvinama svoje duse, tragajuci za skrivenom lepotom.
Ja sam veliki pobornik istrazivanja raznih medija u likovnom stvaralastvu. Jedino tako mozemo da znamo sta nam zaista lezi.
Eto, ja se dovatio i foto-aparata, da vidim ko ce koga pre da savata. Za sada je
on u prednosti, ali nece dugo