Slazem se sa Zoranom, danas covek ne moze da kupi los DSLR, mozda samo skup(5DmkIII
).
Na stranu price o MP-ima i mogucnostima, profesionalac ili potkovan amater ce umeti da odabere kameru po svojim potrebama, nevezano za "sargarepe na stapu",
koje mu proizvodjaci nude. Prosecan kupac gleda cenu i koliku ce "sargarepu" da dobije za ulozeni novac. Nikon je veoma dobro prostudirao tu grupaciju "fotografa",
koji se samo nerado usudjuju da okrenu tockic sa "A" u neki drugi modus( uglavnom greskom), Canon sledi(650D) inace ode "Rebel" serija u crvene brojke.
Nedavno sam bio upitan za savet, od strane prijatelja, koji DSLR!?
Odgovor je bio, C/N nebitno, samo nemoj mnogo para da dajes.
Odlucio se za D5100, a ja sam imao tu cast da gledam fotke sa letnjeg odmora.
Posle dva sata "uzivanja" u posmatranju dece koja lizu sladoled, zene na plazi u gomili turista i suncobrana, straha da ce kruzer na horizontu prodje kao "Costa Concordia" i iscuri nacisto
na jednu stranu LCD-a, kao i nezaboravnog ispijanja koktela, u nocnoj vrevi i neonskim reklamama, oznojenih cela i nezaobilaznim "ubijanjem panda"...usledilo je pitanje mog domacina,
"...i, kako ti se cini kamera!?"
Reko, kamera je super, jedino bi mogao da sklonis ubuduce, ovaj datum iz donjeg desnog ugla(
), eventualno jos CPL filter pribavis.
"CPL sta!??"
Eto tako...