@Sara_ucker
Baš, baš ovakve fotke možeš da dobiješ samo ako imaš 50-icu 1.2L i ako si taj fotograf sa bloga.
Vidim da je na fotografijama forsirana upotreba f/1.2 blende, pa je najpribližniji objektiv čime se može dobiti vrlo sličan rezultat - Canon EF 50mm f/1.4 USM. Tako da, ako Te samo taj look zadovoljava, onda je ovo way-to-go.
Znam, rekla si "bez ALI", ali (
) nemoguće je drugačije. Pre svega jer ne postoji mogućnost da budeš u potpuno identičnim situacijama, pozicijama i uslovima koji su vladali na linkovanim fotografijama.
Zato je apsolutno neophodno da staneš na loptu i sasvim POLAKO razmisliš. Ono što je u celoj ovoj priči najbitnije je vladanje opremom. Ako umeš da je iskoristiš, onda ćeš njome moći da dobiješ rezultate približne onima sa linka. Ako ne umeš, ni najskuplji objektivi neće biti od pomoći.
Triput meri, jednom seci!Ne žuri, budi strpljiva i pametno potroši novac. Kao što već i sama shvataš, decidan odgovor ne postoji, jer je svako od nas individualan. Neki bez 17-55/24-70 ne mogu da zamisle ovu oblast fotografije, a nekima zumovi ne znače ništa.
Uzgred, jednu stvar sam potpuno prevideo, pa je red da pomenem sada - mislim da Ti Canon EF 50mm f/1.2L USM svakako ispada iz kombinacije, budući da je njegova cena nekih ~1550€. Zato je i bitno da se okreneš alternativi. A kada uzmeš bilo šta od predloženog, već ćeš videti da li Te i koliko zadovoljava, pa ćeš u odnosu na to da razmisliš kako dalje. Možda je zato najbolje da sada uzmeš samo Canon EF 50mm f/1.4 USM, probaš kako Ti deluje, pa spram toga kreneš dalje. Ako Ti se ne svidi, lako možeš da ga prodaš za skoro iste pare. Sve drugo je čisto bacanje para.
Pozdrav