Мени се то чини заправо за већину фото апарата. Мислим, чему они сви силни модови, ако постоји мануелни, где подешаваш дужину експозиције, отвор бленде, ISO...? У бити, шта ће ти више од тога?
(Нарочито ово важи за компакте и "прелазне").
Pa nije baš tako.
Nekad nemaš vremena da podešavaš sve na tenane i poluautomatika u kombinaciji sa recimo AutoISO mogućnostima mogu puno da znače.
Kako bilo, mislim da te stvari jako malo utiču na cenu i da su scene današnjih foto aparata toliko pale da već odavno imamo proboj profesionalnih DSLR sistema na tržište HanaMontana tinejdžerki i sredovečnih domaćica koje volU da fotografišu kako su lepo savile nove sarme i postuju na fejsbuk, a to je do pre nekih 10ak godina bilo nezamislivo. Pogledajte samo te silne gomile roze, zelenih, plavih dslr aparata sa istim takvim objektivima i sl. guposti.
E sad realno... mene npr. video u dslr aparatu ne zanima nešto puno i pripalio sam ga par puta. Posebno me nervira kad krenu da furaju video kao glavni razlog prelaska na novi model fotoaparata. Sve to mi zvuči malo suludo jel? ALi vidite, niko nas ne bije po ušima i ne uvrće nam jajca da mi moramo to. Ako ne želimo - možemo mirne duše da nastavimo da koristimo svoj dosadašnji sistem i vrlo je verovatno da nećemo biti tehnički inferiorni u odnosu na one koji uživaju u najnovijem modelu. Bar ne kada je fotografija u pitanju.
U skladu s tim, ja sam moj 5D mkII lepo uglancao i potapš'o po ramenu i spreman sam da ostane u mom vlasništvu do mkV ako treba tj. ako mi ne ponude valjan razlog za zamenu i to ne kroz hebeni video. Bez obzra na svu ujdurmu koju proizvede pojava novog modela fotoaparata na tržištu ali ja ne vidim ni jedan razlog da korisnik D3s recimo pređe na D4
Doduše malo semplova sam video ali eto za sada imam to mišljenje.