@Stalker
Nema potrebe za takvim izvrtanjem. Jesi Ti nekad čitao prikaze hardvera koje rade moleri?
Ili prikaze automobila koje rade pekari?
Da li bi mi onda objasnio kakve veze ima Chip i njegova osnovna delatnost, sa fotoaparatima?
Ja, kao neko ko se inače bavi i hardverom, znam koliko ta dva veze nemaju jedno s drugim, izuzev činjenice da se u današnjim aparatima, pošto su digitalni, koristi sofisticirana elektronika. I nije slučajno što uopšte ne opravdavam način na koji HW časopisi pristupaju "testiranju" aparata. Čitao sam dosta tih "prikaza" od stranih do domaćih, a slučajno poznajem i neke autore koji su takve prikaze pisali za domaće časopise (između ostalih - i PC Press). Prosto je skandalozno šta sebi ljudi daju za pravo kada im se ustupi 'foto-hardver' na testiranje, a da se inače uopšte ne bave fotografijom. Testiranju čitavog jednog domena tehnike pristupaju identično testiranju nekog printera, sviča ili USB tostera.
Ako hoćeš da pročitaš šta pametno o automobilima, uzmi specijalizovani auto časopis. Ako želiš o audio tehnici - zna se. Isto tako se zna i za hardver, pa i za foto-opremu. A "timovi Chipovih testera i inženjera" sigurno o nečemu imaju pojma. Ali foto-oprema to nije. Izvini, pročitaj neki prikaz, pa mi kaži šta si pametno pročitao. Ja jesam, više puta, i prosto ne verujem koliko drski mogu biti članovi redakcija HW časopisa. Jesi uopšte pročitao ili si samo izvukao tabele?
Sve i da Ti ove činjenice nisu poznate, nisam baš sklon da poverujem da nisi u mogućnosti da već na prvi pogled spoznaš babe i žabe koje su potrpane u iste tabele?
Pozdrav