ljuba mi je opet dobavio ranac, i ovaj put tacno ono sto mi treba
..
Vanguard Skyborne 53ranac - otkida!!! extremno je udoban cak i kad se nakrca do vrha, lepo cuci na ledjima, lap ulazi super, cak stavise uspeo sam da gurnem 2 komada
, dodatni pouch za lap moze i bez ranca da se koristi nije uopste nekoristan, tablet+lap ulaze regularno, unutra mesta koliko volis + prednji deo ima dosta mesta za ne-foto stvari .. cini mi se, nisam jos probao, da sa ovim rancem mogu bez problema da se spakujem negde na 2-3 dana da mi ne treba nista dodatno od torbi ... e sad jedino nisam jos probao kako u realnim uslovima sa ovolikim rancem radi "vadjenje aparata", "menjanje objektiva" i slicno .. ovaj moj stari (up-rise 45) ima recimo sa strane za brzo guranje i vadjenje aparata, ovaj veliki to nema, stari takodje ima foru da ga stegnes oko pojasa okrenes sa ledja na stomak i otvoris tako dok je na tebi da pristupis objektivima ... to meni bas ne radi 1/1 zato sto sam debelo govedo ali generalno da mi je stomak nesto manji bi pasovalo 1/1 ... ne znam kako to ide sa ovim velikim da li mora da se skine skroz sa ledja za pristup ili ne, no u svakom slucaju videcemo u realnom radu .. za sada deluje mega giga turbo do jaja
... tako da sad imam top load u koji staje aparat sa objektivom (i to ne nekim prevelikim zumom) i nista drugo, cekam da stigne jedna ona national geo. kaki torba iz usa, imam ovaj up-rise 45 koji je do jaja kad nosim nesto a ne sve i ovu gromadu za malo ozbiljniji izlazak
opremih se ko da sam fotograf jbt
tuga da kazem da mi ovaj veliki ranac realno 90% treba samo da imam gde da drzim svu opremu da mogu da je pronadjem posto je trenutno jurim svuda po kuci.. da za te izlaske nesto slabo imam vremena .. no videcemo sad kad se prolepsa vreme i "prorade" divcibare
valjda uspem
evo ga raspakovan i u poredjenju sa mojim starim (takodje od ljube) vangardom koji je "omalio"