Generalno, kada su u pitanju prajmovi .. nema se sta lose misliti o njima jer su po definiciji uvek solidno dobri ili odlicni, naravno ... u zavisnosti od cene i klase kojoj pripadaju.
50mm ume ponekad biti nezgodan kada si u zatvorenoj prostoriji, pa bi da uslikas drustvance za stolom ... ali, nema prostora za korak unazad.
Sa 35mm vec opustenije hvatas zeljeno, a ne zaboravi da je 35mm neki ekvivalent za 50 mm na full frame aparatima,
Prajm sam pomenuo jer vidim da pokusavas izdvojiti detalje od pozadine, ali ti ovde problem pravi fizika ... jer taj kit objektiv to ne moze da uradi, barem ne onako kako ja mislim da ti ocekujes.
Sve u svemu, ti mi nekako licis na coveka koji bi mogao dosta toga odraditi sa 35mm f1.8 i 50mm f1.8 ... pa ti zato i predlazem upravo to.
Zato i nisam komentarisao neke od tvojih fotografija, jer naprosto ... fizika te ogranicavala.
Ili to, ili da se zaletis na neki 70-300 ... i sa njima se moze pristojno bokehirati.
Uglavnom, nemoj da zuris ... polako pusti da sve legne na svoje mesto, samo ce ti se pokazati sta ti nedostaje najvise.