Veoma interesantan tekst i to osobe za koju se moze slobodno reci da zna nesto o staklima.
Imao sam priliku da pratim diskusije, na ovdasnjim forumima, gde su ljudi pisali o svojim iskustvima po pitanju objektiva.
Canon pruza mogucnost, kupcima njihovih proizvoda, ko nije zadovoljan ili sumnja u "ispravnost" objektiva, da posalju stakla na besplatni servis.
Besplatan je samo dok traje garanacija, kasnije kosta nesto, ali nisam siguran koliko.
Opsta preporuka je, da se pored objektiva posalje i telo, jer se time dobija najbolji rezultat podesavanja.
E sad...neki su prezadovoljni i pricaju kako su progledali posle "justiranja", dok drugi kazu kako nisu bili u stanju da primete razliku pre-posle...
Moguce je naravno, da su ovi prvi imali peh i zakacili "krs" primerke, dok su drugi jednostavno umislili kako to moze jos bolje.
Licno nisam koristio tu vrstu Canon servisa, iz prostog razloga, bio sam zadovaljan od prvog dana, ostrinom i kvalitetom.
Samo sam se jednom "igrao" sa Microadjustment, bas sa pomenutim u tekstu, makro 100mm. Cinilo mi se da ima blag prednji fokus, pa sam izvrsio korekciju.
Kad kazem "cinilo", mogao sam da uocim blagi boljitak tek na 100% kropu i to jedva.