Pozdrav svima,
Nema posebna tema za predsavljanje novih članova, pa neka onda ovo bude moj prvi post
Prelistao sam forum pre registracije, na neka pitanja sam dobio odgovor,ali jos uvijek ima novih pa cu biti slobodan da pitam!
Pazario sam polovan 1000D sa 18-55IS . Nemam pojma koliko je presao, sad sam nasao na forumu program s kojim se to moze saznati pa cu pokusati to veceras otkriti. Bas me zanima da li me prodavac slagao
Nego,napisah već da imam 18-55IS i to mi je jedini objektiv.
Sada bih htio da uzmem jos nesto ,ali ne znam sta bih?
Fali mi "dužine" (kako bi vi rekli) pa sam prvo mislio da prodam ovaj 18-55is a onda dodam malo para i kupim 18-135 IS, pa sam zatim mislio da 18-55IS zadržim a kupim 55-250IS , pa onda vidim da se spominje Sigma 70-300. Nijedan od pomenutih objektiva nisam nikad ni vidio uzivo, tako da nemam predstavu ni o jednom. Ili pak, skroz neka 4.varijanta? otvoren sam za svaki predlog.
U svemu tome je presudna finansijska gimnastika jer zaista ne planiram da ulazem veću svotu novca, jer je to samo hobi i trenutna zaludjenost
Traži se što više muzike za što manje para
(zvuči svima poznato)
Dakle, šta mi je činiti?
E dalje,ima još...
dopadaju mi se portretne fotografije, ali s ovim 18-55IS mi lica izgledaju nekako deformisano, izduženo.A takodje ne uspevam da napravim onu zamućenu pozadinu(bokeh,jel) Moguće je da nešto pogrešno radim. LM, vidim da se tu spominje 50/1.8 koji je oko 100eura kao najjeftinija opcija za portrete.
Vidim da ga neki hvale,a na nekim drugim forumima ga kude. Ni taj 50/1.8 nisam ni vidio ni isprobao.
Koliko je on zaista dobar/loš? I ako taj 50/1.8 nije za preporuku,koji drugi objektiv onda da gledam ??
Pozdrav Svima