Veci deo dana razmisljam sta da napisem, rasprava krenula u pogresnom smeru, nista konstruktivno oko fotki nije receno, a nije da nema... Cak sta vise, mora ovo dosta bolje!
-WB je gotovo na svim fotografijama drugaciji a pitanje da li je na kojoj pogodjen. Pretpostavljam da si radio sa kineskom rasvetom pa je wb donekle i opravdan...
-Podeksponirane su sve i svetlo je diskutabilno. Diskutabilno u smislu, ne znam da li si hteo da postignes neki slican efekat pa Ti nije poslo za rukom ili nisi imao neku konkretnu ideju pa si svetlo pomerao nasumicno i tako tezio necemu Tebi prihvatljivom.
-Boja koze lica i ostatka tela se razlikuje na svakoj fotografiji, al' to je verovatno do kolicine sminke...
-Pozadina ne valja. Ne zato sto je talasasta (izguzvana-kako god) vec zato sto odvlaci paznju. Negde kao da je osvetljena glavom koja je negde iza modela a negde kao da si na pozadinu zaboravio... A i sama boja je nezahvalna... Postoji razlog zasto vecina ljudi radi na crnoj/beloj/sivoj pozadini...
-Poze i facijalne ekspresije su lose. Na tome si rekao da je radila i trazila po netu, ali Ti kao fotograf joj moras ukazati na greske i na nesto sto ne izgleda prirodno, ma koliko se ona osecala opusteno i mislila da ce to izgledati super...
-Obrada ne valja! Prilicno sam siguran da si koristio portraiture ili neki slican plug-in za automatsko peglanje koze. Ako si vec koristio ovako nesto onda si trebao smanjiti opacity tog layer-a i efekat bi bio mnogo bolji.
Da sumiram... Na sve si mogao uticati. I na svetlo i na pozadinu i na sminku i na poze i na obradu!
I da se ogradim.
Nemojte me pogresno shvatiti... Nije ovo nikakvo pljuvanje, djon, kako ste vec nazvali neumesni komentar novajlije, koji zvuci pomalo zlonamerno.
Trudio sam se da budem sto je moguce konstruktivniji sa zamerkama, iz razloga sto je Tvoj kvalitet u drugim oblastima daleko visi i smatram da ce Ti vise znaciti koliko-toliko iskreno zapazenje nego tapsanje po ramenu...
Sad bih voleo da cujem sta je to uticalo na ovakav rezultat... I za kraj, da se prisetimo da si Ti vec pokazivao ovde neke portrete, kako sa tako i bez rasvete, koji su bili dosta bolji od ovih!
Pozdrav