Pozdrav,
slazem se, nije prihvatljiva prica finansijski kako trenutno stoje stvari za vecinu, ali kao sto rekoh, ukoliko inklinira kvalitetom slike ka linkovanom RED-u, onda definitivno imamo novog igraca na trzistu koji je u stanju da polako poizbacuje konkurente i u ovom segmentu. Naime, trenutno se Canon bori na trzistu pro camcordera poprilicno sa motom biti prisutan, ali ne i osvajati segment. Vrh ponude uglavnom definisu camcorderi poput aktuelnog XF305 ali u konkurenciji sa proizvodima koje nude Sony, Panasonic i ostali, 'leba nema za ovu firmu sa ovakvom ponudom. Imam cak utisak da su i cenu kreirali tako da se uklapa u pomenuti moto, te da je tu itekako prisutan prostor za korekciju nanize.
Ovim novim pristupom nadogradjuju prethodnu pricu, ali cini se i da eksploatisu uspeh koji su poznjali MkII, 7D i 550D koji se poodavno neretko kupuju iskljucivo za video, i vec se neko vreme i prodaju polovni bez ispucane still fotke...Sad, koliko treba marsirati u tom smeru kada je u pitanju DSLR koncept profesionalne fotografije, nisam sasvim siguran, ali ja imam svojevrsne konzervativn stegice s vremena na vreme, a po ovom pitanju mi se cini da me pomalo drzi neka od njih, pa se ne bih smatrao bas relevantnim kada bih rekao da mi se ne dopada taj pravac. U prilog tome definitivno govori i jedan od mogucih razloga, a to je navodno zapusivanje usta nekome po nekom pitanju. To je bezveze i u koliziji je sa bilo kojim poznatim marketinskim pristupom proizvodnoj koncepciji, mladjim od barem dve decenije. Kao nuspojava i uzgredni efekat, tj. kao jedan od uglova posmatranja stvari, da, ali kao jedan od ciljeva, nikako. Znamo svi dobro da ce uvek postojati oni koji ce usta koristiti iskljucivo za pljuvanje, jedini efikasan lek za njih je ignore lista.