Bole pa cekaj malo, zasto bi neko presao onda sa CS5.5 na CS6 ima razloga al ne previse?
Nisam ni rekao da mora.
Svaka nova verzija donosi odredjena poboljsanja, nekad manje, nekad vise. "Liquify" i "Freeze" nisu jedini "noviteti", ima ih oko 60.
Nekome ce nova verzija biti neophodna, drugome opet suvisna. Sta vise, nigde ne pise da je za fotografiju neophodan Photoshop, dovoljno je imati kameru(cak ne mora biti ni digitalna).
Licno, najvise me odusevio(pored ACR-a, kog je Neo pomenuo ) "The Adaptive Wide Angle filter", kao i "Blur" sa svojom "Tilt-Shift" funkcijom.
Znaci, par noviteta koji mogu da "ustede" korisnicima gomilu novca za tu vrstu objektiva(to ne znaci da sam odustao od kupovine

).
To su samo neke od funkcija koje me zanimaju, drugom' mogu da budu totalno irelevantne.
Photoshop, moze mnogo toga, da ne kazem sve. Medjutim, korisnik bi trebao da bude u stanju da razgranici u kojoj ce meri da koristi koju alatku.
Stvar je ukusa, potrebe, kreativnosti, kao i umeca doci do zamisljenog cilja.
Jedno je fotografija(hobi koji ovde upraznjavamo), drugo iluzija(madjionicarski trikovi) koju nam Photoshop nudi.

Pozdrav