@Zvezdarka, bilo bi zaista interesantno za mnoge, da vidimo kolekciju "Beograd nekad i sad".
Ako ti treba savet, ima ovde dosta vicnih koji bi ti pomogli u napretku.
Uz duzno postovanje, slike koje si do sada kacila, su krs. Ne bi da zvucim grubo, ali ako zaista zelis nesto da naucis o ovom lepom hobiju,
pitaj za savet. Kolekcija koju si nam do sad prilozila, malo je koga oborila s nogu.
Pozdrav Bole
Хвала и теби.
Што се тиче "Београда некад и сад", како рекох, то чувам за неке друге намене и прилике. (Између осталог, чекам да се део те колекције појави у оквиру пројекта "Београд 2020" - они су ме замолили да им уступим известан број фотографија за њихове потребе). Стога бих за сада на форуме од тога могла постављати само у смањеној резолуцији, и урадићу то кад стигнем да аплоудујем.
А што се тиче савета, за сад ми управо најбоље одговарају на овај начин - поставим фотографију, и видим пристигле примедбе.
Наравно, литература ми је добро дошла, скинула сам и Ђулијана Белића, рецимо.
У ствари, мислим да је суштина у следећем: ја основна правила знам, само треба увек пажљиво да их примењујем, до скора, како рекох, нисам много обраћала пажњу на то. А за то је потребно праксе, времена, стрпљења: застати, размислити, имати идеју, пажљиво кадрирати и фокусирати, дубоко удахнути пре притиска на дугме апарата, и тако даље... Како рекох, томе се тек озбиљније учим, а о техничкој страни исто, и још и више.