Da, mogao bih se složiti iako sam i ja jedan od Hornetovih glasača!

Čini se neophodnim razdvajanje fotorazgibavanja u obradi o fotorazgibavanja u segmentu foto-manipulacije. Inicijalna ideja je bila da se kroz neobavezno takmičenje podstiče učenje u obradi materijala, kako bi se iz snimaka izvlačio maksimum onda kada je to stvarno potrebno. Malo smo u poslednje vreme izgubili tu inicijalnu nit, pa bi možda bilo dobro da se u hodu izvrše neke korekcije. Ako treba i nova podela fotorazgibavanja.
Kao što reče Zoran, ne bih da budem pogrešno protumačen - nije ovaj primedba/ideja upućena nikome ponaosob. Kao što rekoh, i sâm sam glasao za neke od fotomanipulacija, jer su nekad izgledale prilično dobro, a nekad su bile i baš duhovite. Međutim, zarad održanja osnovnih motiva kreiranja ovog podforuma, bilo bi dobro da se ubuduće držimo obrade. Može ona biti i agresivna (HDR, lejeri, kloniranje itd), sve dok ne uključuje dodavanje elemenata, jer onda polako prelazimo tu neku liniju koja obradu razlikuje od montaže. Ako postoji nekakav konsenzus, možemo kreirati i treću kategoriju ([foto-manipulacija]), gde će zadaci podrazumevati i slobodniji stil "fotošopovanja".
Anyone?

Pozdrav