Razmisljam o kupovini novog digitalnog aparata, pa sam u maloj dilemi. Pre svega trenutno koristim Canon A580 i sa njim sam do sada bio prezadovoljan, ali vreme je da se menja i da se kupi nesto ozbiljnije. Kao i pri svakoj kupovini problem su pare, ali sam uspeo da skupim oko 60 soma dinara. Mislim da je to maksimalno koliko mogu da trenutno dam za novi aparat (polovne opcije su iskljucene).
Dugo sam razmisljao o Fuji HS20 EXR modelu, ali onda sam ipak skapirao da je mozda bolja opcija da kupim neki dslr model, ako vec hocu ozbiljnije slike i vise mogucnosti kod manuelnog fotografisanja. Naravno, pitanje je koliko ce mi trebati vremena da skupim pare za neki ozbiljniji objektiv tako da bi verovatno neki duzi period koristio osnovni objektiv u kit pakovanju. Zbog ove situacije (zoom-a) sam najvise i razmisljao o Fuji aparatu.
Medjutim moja dilema se odnosi na to da li uzeti Nikon D3100, Canon 1100D, Nikon D5000 ili ostati kod Fuji modela. Procitao sam sve moguce testove po stranim i domacim sajtovima, forumima, znam kompletne specifikacije i razlike, pregledao brdo fotografija navedenih modela i iskreno ne znam koja je za mene opcija najbolja, jer sam amater sa zeljom za ucenjem i napredovanjem, ali sa ogranicenim budzetom... Svaki dobro nameran savet bi mi koristio, pre nego sto iskrcam i ovih teskom mukom skupljenih 60 somica...
Hvala.
P.S. Velika pohvala za testove i naravno za ceo forum, koji je pun korisnih saveta!