Stalkeru moj, mator sam ti ja da bih se igrao fanova
.
Prvi album Metalike, ... mislim da sam ga je pustila Jadranka Jankovic na Studiju b ... ili mozda cak kod Vlade Dzeta, ostavio je na mene vrlo, vrlo jak utisak.
Nabavio sam ga iste nedelje od VArtabedijana ... i besomucno slusao nedeljama.
Zasto? Zato sto niko tada nije tretirao muziku na taj nacin. Zato su i postali veliki ... a oni su generalno i glavni uzrok sto sam uopste prestao i da slusam HM, jer je to naprosto BILO TO. Bolje ne moze ... sve ostalo je bleda kopija. Terala ih je snaga sve do Justice for All ... a onda su poceli da presipaju iz supljeg u prazno ... niceg tu novog nema, sto vec nismo culi.
Bas pricam pre neki dan na temu, takav utisak neceg novog je ostavio Prodigy sa Gilted Generation, ostavio je Satriani ... jer to su neki momenti kada si cuo nesto novo, do tada nepoznato.
Miles Davis je svaki svoj prethodni album zvao sranjem ... i ocajnicki trazio ideju da odsvira nesto novo, i da prosiri svoje i nase vidike.
Sad, kad neko posle 20 godina preslusava sve to ... nema to taj osecaj koji imas kada si direktno u trenutku.
Mislim, ok ... slusam ja od metalike sve ... vrti mi se po kuci ceo dan, slusa moj klinac ... ali jbg, nije to to.
EDIT
Pomenu prljav i ulicni zvuk. Pa znas li ti kad su oni odsvirali Garage Days Re-Revisited? Ej ... 1987 ...