@StORM48
Hvala na subjektivnom misljenju.
Aako se setite jos necega sto bih trebalo da znam, bice mi drago da vidim vase misljenje.
@Hornet
Posto ste vec dali odgovor greska je neispravljiva. Ali ste postavili jedno zanimljivo pitanje. Koje bi to objektive u buducnosti koristio. To bi verovatno bili Sigma 10-20mm (pejzazi), Canon 50mm f1.4 USM(portreti) i Nikon 70-300mm (zbog komsinice
)...
Postavite se u moju poziciju, ne znate dosta o fotografiji, zelite da naucite dosta o fotografiji, zelite da se posvetite fotografiji, budzet vam prelazi tek nesto vise od 1000eur (ali ako bog da pare za jedan od ovih modela sa "duzim" kit objektivom ce biti prikupljene)... ja jednostavno nemam novca za 3 objektiva u pocetku, i ne verujem da bih se snasao sa njihovom upotrebom (daj cas ovaj, daj cas onaj)... Svo moje znanje o objektivima se svodi na osnovu razgledanja stotina i stotina slika i njihovog uporedjivanja i do sad sam dobro skontao svrhu razlicitih vrsta objektiva sa razlicitim rasponom (a i skontao sam ostrinu razlicitih obektiva)... (kad bih imao para kupio bi 15-85 IS za Canon telo sto se tice ostrine i raspona)
Mislim da se mozemo sloziti da je opticki kvalitet Canon-a 18-135mm ili Nikon-a 18-105mm sigurno bolji od kvaliteta optike u tom rasponu, ugradjenog u bilo koji "high end" Point&shoot aparat?
Posto i D7000 i 60D imaju po 9 krstastih fokus tacaka, zanima me da li je neko korsitio skuplju optiku na ovim modelima i na kom modelu je ovaj sistem bolje "prosao"?
Da rezimiram neke stvari, pri biranju tela treba da obratim paznju na 8 stvari:
1)pristup podesavanju ISO vrednost
2)pristup podesavanju duzine ekspozicije
3)pristup podesavanju otvora blende
4)pristup podesavanju balansa belog
5)kako "sedi" u ruci
6)kakav je osecaj u kontaktu sa trazilom
7)kakav je osecaj koriscenja zadnjeg kontrolnog tockica
8)kakav je osecaj koriscenja tockica za izbor rezima
(ako sam nesto izostavio tu ste vi da me podsetite i pomognete?)