Shvatio si problem na prvi pogled, kao i uvek
Trenutno se oduševljavam uvećanjem, ali radim i jedan veoma bitan posao - pokušavam da odredim najveću oštrinu koju ovaj objektiv ima na različitim uvećanjima pri različitim otvorima blende - ili da preciznije otkrijem svoju nameru - pokušavam da nađem otvor blende koji daje razumnu oštrinu, a da pri tom dobijem i što veću dubinsku oštrinu. Nije to lak zadatak.
Dobro sam odradio domaći zadatak u vezi ovog objektiva tako da ga nisam kupovao na slepo i za sada nema nekog iznenađenja. Sve ide kao što sam planirao. Zanimam se uvećanjem i oštrinom (i DOF-om), a kad mi stignu komponente krenuću u akciju difuzovanja svetla. Naručio sam
Garry Fong Puffer diffuser i klasičan
MT-24EX difuzer i od njega ću napraviti kombinaciju koja izgleda kao difuzer koji ima @
Dalantech MT-24EX diffusion series 1-3Ako se to ne pokaže dobro spremio sam i plan B (inspiracija je bio @
Orionmystery) i taj difuzer bi trebao da izgleda nešto poput ovoga
06-04-10_1340 ili kao što to radi
SteB1 Sheet Diffuser1Sistemi su veoma slični s tim što je Orionmystery nadmašio svoje "uzore" postao majstor u dobijanju mekog svetla. Čak i suviše mekog za moj ukus
Ako pogledate njegovu galeriju znaćete na šta mislim
http://www.flickr.com/photos/orionmystery/Insekti gotovo da nemaju senku i to mi deluje nekako suviše plastično
Imam ideja, samo treba vremena. Do proleća će sve biti na svom mestu