Hvala neo i neonka, unique93, lancia88 i neznalica
super je, mada mi se cini kao da fali malo kontrasta
-I ja vidim razliku između originala i ove fotke. Deluje mi malo isprana, mada nije loša. Prvi put radim sa CameraRaw-om i otvorio je fotku kao ProPhotoRGB (valjda), a ne kao AdobeRGB i u startu su se parametri za malo poremetili. Mislim i da treba malo pustiti mesta levo jer mi baš nije idealno za gledanje. To su sitnice, ali kao što me je @neznalica provalio trudim se da svaka sitnica bude na mestu. Zbog svega toga sam (po prvi put) fotku ubacio sa desktopa. Još nisam napravio obradu koju bi postavio prvo na Photobucket.
Hvala lancia88 što nisi pritisnuo dugmence sa onim palcem navise
Ovo je najlepša gusenica na koju sam do sada naišao (Imam i fotke iste vrste, ali koje više vuku na zelenkastu nijansu, ali o tome kasnije). Kao što znate uvek se trudim da podignem nivo kvaliteta fotografije i ove sezone pored nekih osnovnih stvari dosta pažnje obraćam na pozadinu, da bude što mirnija kao i da fotkam što više u kontra svetlu. Tada se svaki detalj vidi na insektu, ali pod uslovom da se idealno dosvetle senke. Kod V.Konjica je to problem jer se u oku (zahvaljujući blicu) javljaju prepaljeni oreoli (i to baš na mestu) gde su crne tačke (nešto kao zenice kod dragonfly-a).
Već neko vreme planiram jedan eksperiment gde bih senke osvetlio srebrnom zilbericom umesto da koristim blic. Danas popodne sam bio na placu van grada gde imam vikendicu i ništa nisam našao od insekata, a i vetar je duvao. Pred odlazak je na kratko na jednu grančicu sleteo v.konjić (idealano zamorče
). Brat mi je pomogao i držao zilbericu, a ja sam fotkao bez blica. Napravio sam samo par snimaka nakon što je model odleteo. Rezultate možete videti, mada nisam skroz zadovoljan. Naime, zilberica (od 50cm) je bila na udaljenosti od bar 2m od modela, a mislim da se "oreol" na oku ne bi uopšte video da je zilberica bila bliža (na 50cm je sasvim realno, ali je model pobegao pre nego što sam isprobao i tu kombinaciju).
Evo kako to izgleda
i krop
Namerno nisam numerisao fotku jer je sve ispalo slučajno, i u pitanju je samo proba
I fotka je bez ikakve obrade, samo smanjena i dooštrena