Pozdrav,
Saša,totalno si me zaprepastio(ne prvi put ).Svaka ti čast na inicijativi!!!
i ovaj put je u pitanju samo refleks nekoga ko ima odredjene potencijale na raspolaganju, verujem da bi vecina na mom mestu isto cinila. Danas bi vest o ponudjenoj pomoci trebala da se pojavi na medijima, ali ja sam danas privatno zatecen, pa zatim prezauzet jednom drugom vescu, pa ne stizem da ispratim bas medije. Kao sto je rekao Storm, sramota bi bila da se ne ponudimo ljudima koji su se uvek jako trudili oko nas, bar u zadnjoj deceniji od kad su poverovali da ce od nas biti nesto
Kad ja kazem "trudili" pritom ne mislim samo na davanje, jer davanje koje je samo sebi cilj, u dalekoseznom smislu je kontraproduktivno, naviknes nekoga na davanje i ucinis ga time invalidom u smislu stajanja na svoje noge. Pritom mislim na trud da nam se promeni svest o necemu, a posebno o nekoj zajednickoj svojini, te da nam se iskoreni zapaceni sindrom "sluzbenog automobila" koji najmanje trosi, najbolje savladava rupe, najbolje trpi lupanje vratima i cepanje sedista i slicno. Na taj trud mislim, posebno iskazan za cuvenim "zutim autobusima", jer...lako nam je dati, tesko nas je uciti kako da dato i sacuvamo. Ja licno im se mnogo osecam duznim i zbog toga.